Huollot ja korjaukset

Kiinteistöjen teknisestä huollosta ja asuntojen sisätöistä vastaa Joensuun Ellin oma huoltohenkilökunta. Kohteiden ulkoalueita hoitavat kiinteistöhuolto­yhtiöt. Ellin huoltohenkilökuntaan kuuluvan henkilön tunnistaa mukana olevasta henkilökortista. Huoltomme yhteystiedot löytyvät myös huoltoautojen kyljistä.

 
« Huollot ja korjaukset

Viemärit ja lattiakaivot

Viemärijärjestelmä ei ole roskakorin tai jätepussin korvike, sillä se tukkeutuu helposti. Viemäriin ei saa laittaa kiinteitä roskia, kiinteitä ruuantähteitä, kahvinporoja, tupakantumppeja, vaippoja, siteitä, kondomeja, pumpulipuikkoja, tekstiilejä, kääre- ja sanomalehtipaperia, kuumaa sulaa rasvaa, liuottimia, maaleja tai muita kemikaaleja, öljyä, bensiiniä, lääkkeitä, torjunta-aineita, ongelmajätteitä, rakennusjätteitä, hiekkaa, multaa eikä muitakaan aineita, jotka voisivat tukkia sen.

Asukkaan tulee puhdistaa viemäripisteiden hajulukot ja kylpyhuoneiden lattiakaivot. Lattiakaivoon kerääntyy muun muassa hiuksia ja ajan mittaan kaivo tukkeutuu. Jokaisessa viemäripisteessä on hajulukko, jonka kuivuminen aiheuttaa hajujen pääsemisen huoneistoon. Jos asunto on tyhjillään pitkän aikaa, voit ehkäistä haihtumista kaatamalla vesilukkojen veden pinnalle hieman ruokaöljyä. Jos et osaa puhdistaa hajulukkoa, kysy neuvoa huollostamme. Varmista aina puhdistuksen jälkeen, ettei hajulukko jää vuotamaan.

Lattiakaivoon kerääntyy erityisesti hiuksia, jonka vuoksi säännöllinen puhdistus on tarpeen! Kansiritilän saat auki esimerkiksi ruuvimeisselillä. Hiukset ja muut roskat poistat helposti esimerkiksi pientä muovipussia apuna käyttäen. Pese lattiakaivo ja sen osat lämpimällä vedellä, pesuaineella ja harjalla. Paina kansi kiinni. Jos kaivosta suoraan hajulukon läpi viemäriin johtavan puhdistusreiän tulppa on irronnut ja viemärihajut pääsevät vapaasti huoneilmaan on asiasta tehtävä vikailmoitus.