Huollot ja korjaukset

Kiinteistöjen teknisestä huollosta ja asuntojen sisätöistä vastaa Joensuun Ellin oma huoltohenkilökunta. Kohteiden ulkoalueita hoitavat kiinteistöhuolto­yhtiöt. Ellin huoltohenkilökuntaan kuuluvan henkilön tunnistaa mukana olevasta henkilökortista. Huoltomme yhteystiedot löytyvät myös huoltoautojen kyljistä.

 
« Huollot ja korjaukset

Jääkaappi ja pakastin

Jääkaappi, pakastelokero ja pakastin on puhdistettava ja sulatettava säännöllisesti. Viileäkaappi tulee sulattaa tarvittaessa. Vanhat jääkaapit on hyvä sulattaa noin kuukauden välein.

Uudet jääkaapit osaavat hoitaa sulatuksen itse, kunhan sulatusveden poistosta huolehditaan. Pidä kaapin takaseinän sulatuskaukalon pohjassa oleva poistoaukko puhtaana vaikkapa vanupuikolla. Jos poistoaukko tukkiutuu, valuu sulamisvesi kaappiin ja lattialle ja aiheuttaa kosteusvaurioita. Älä peitä jääkaapin tuuletusaukkoja. Kun sulatat jääkaappia tai muuta laitetta älä käytä apuna mitään mekaanisia apuvälineitä. Jos laitteistoa on vaurioitettu mekaanisesti, on asukas yksin velvollinen korvaamaan siitä aiheutuneet korjauskustannukset.

Jään kertyminen kaappiin heikentää sen tehoa ja jäinen kaappi kuluttaa runsaasti sähköä. Puhdista kaapin takana oleva putkisto ja lattialla seisovan jääkaapin alusta pölystä. Jääkaappi on puhdistuksen ajaksi siirrettävä paikoiltaan. Likainen ja pölyinen kaappi saattaa aiheuttaa tulipalon. Pakastuskytkimellä saadaan pakastin täydelle teholle. Käytä tätä toimintoa vain kun pakastat (noin yksi vuorokausi kerrallaan), sillä sen jatkuva käyttö rikkoo pakastimen.