Huollot ja korjaukset

Kiinteistöjen teknisestä huollosta ja asuntojen sisätöistä vastaa Joensuun Ellin oma huoltohenkilökunta. Kohteiden ulkoalueita hoitavat kiinteistöhuolto­yhtiöt. Ellin huoltohenkilökuntaan kuuluvan henkilön tunnistaa mukana olevasta henkilökortista. Huoltomme yhteystiedot löytyvät myös huoltoautojen kyljistä.

 
« Huollot ja korjaukset

Autojen lämmityspistorasiat


Autojen lämmitystä ohjataan kellolla. Ohjauskello on pistorasiakohtainen ja käyttäjä voi asettaa kellon omien tarpeidensa mukaisesti. Olosuhteista riippumatta riittää että moottorilämmitintä käytetään kaksi tuntia, sillä sitä pitempi lämmitysaika on pelkkää sähkön tuhlausta. Leudoilla ilmoilla lyhyempi lämmitysaika on riittävä.

Jos et aio ajaa autollasi lähiaikoina, älä kytke sitä turhaan lämmityspistorasiaan. Näin säästät sähköä ja autoasi.

Lämmityspistorasian kansi tulee pitää lukittuna. Liitosjohto tulee aina irrottaa lämmityspistorasiasta kun et lämmitä autoasi. Huoltomiehellä on oikeus kerätä irralliset liitosjohdot pois turvallisuussyistä.
Autonlämmitykseen ei saa ottaa sähköä mistään muusta pistorasiasta kuin lämmityspistorasiasta.

Tarkkaile autolämmityspistorasioiden kuntoa säännöllisesti ja ilmoita mahdollisista vioista.

Uni 45 S
Varmista, että kellon kehän ulkopuolella olevan valkoisen kolmion kohdalla on kellonaika, joka vastaa todellisuutta. Jos näin ei ole, pyöritä kellon keskellä olevasta mustasta pienestä nupista myötäpäivään, kunnes kellonaika on oikea.

Kun haluat ajastaa lämmityksen käännä kellon ulointa kehää myötäpäivään kunnes punainen nuoli osoittaa kellonaikaa, jolloin haluat autosi olevan ajovalmis. Jos esimerkiksi haluat, että autosi moottori on lämmin iltapäivällä kello 15.00, niin pyöritä ulointa kehää niin, että punainen nuoli osoittaa numeroa 15. Tällöin lämmitys alkaa kello 13.00. Kehän vihreä nuoli ilmaisee ajan, jolloin lämmitys alkaa.

Siemens
Kytkentäkellona käytetään kahden tunnin kytkentäjaksolla varustettua kelloa. Käännä kellon nuppi osoittamaan odotustunteja ajoneuvon käynnistyshetkeen. Moottori on silloin lämminnyt noin kaksi tuntia. Ellei asettelua muuteta, toistuu sama lämmitysaika vuorokausittain.

Mikäli lämmitys ei jostain syystä toimi, tarkista seuraavat asiat:

  1. Onko kotelon sisällä oleva automaattisulake lauennut ala-asentoon? Mikäli on, nosta automaattisulakkeen vipu takaisin yläasentoon.
  2. Onko kotelon sisällä oleva vikavirtasulake tai vikavirtasuojakytkin lauennut ala-asentoon. Mikäli on, nosta vikavirtasuojakytkimen vipu takaisin ylä-asentoon.
  3. Onko oman autosi lämmityslaitteisto kunnossa?


Mikäli lämmitys ei näistä toimenpiteistä huolimatta edelleenkään toimi tai automaattisulake tai vikavirtasuojakytkin laukeaa, vika on lämmitystolpassa.