Huollot ja korjaukset

Kiinteistöjen teknisestä huollosta ja asuntojen sisätöistä vastaa Joensuun Ellin oma huoltohenkilökunta. Kohteiden ulkoalueita hoitavat kiinteistöhuolto­yhtiöt. Ellin huoltohenkilökuntaan kuuluvan henkilön tunnistaa mukana olevasta henkilökortista. Huoltomme yhteystiedot löytyvät myös huoltoautojen kyljistä.

 
« Huollot ja korjaukset

Jätteiden lajittelu

Jätteiden lajittelulla vähennetään kaatopaikalle menevän jätteen määrää ja samalla saadaan käyttökelpoinen jäte hyötykäyttöön. Kun jätemäärä vähenee, laskevat myös kiinteistön jätehuoltokustannukset. Lajittelusta on siis taloudellista etua.

Jätteiden lajittelusta on ohjeet jätekatoksessa. Noudata niitä. Astiat on lajiteltu värien mukaan. Laita jätteesi aina astioihin ja pidä astioiden kannet suljettuina. 

Biojäte
Biojätteitä ovat ruuantähteet; hedelmien, vihannesten, juuresten ja kananmunien kuoret; marjojen, hedelmien ja kalojen perkuujätteet; kahvinporot, teenlehdet ja niiden suodatinpaperit; käytetyt talouspaperit ja lautasliinat; kukkamulta, kasvinosat, kuihtuneet kukat ja puutarhajätteet. Älä heitä tupakantumppeja tai imurin pölypussin sisältöä biojäteastiaan.

Biojätteet kerätään astiaan, jonka sisälle laitetaan paperikassi, -pussi tai sanomalehteä. 

Sekajäte
Sekajäte on sekalaista yhdyskuntajätettä. 

Paperijäte
Paperinkeräyslaatikkoon kelpaa kaikki paperi, joka tulee asuntoon postiluukun kautta. Lehdet, mainokset ja kirjeet ovat hyvää keräyspaperia. Paperinkeräykseen eivät sovellu muovi, vahattu eikä likainen tai märkä paperi. Maito- ja mehutölkit voit laittaa pestynä keräyskartonkilaatikkoon. 

Ongelmajäte
Ongelmajätteitä ovat kaikki ihmiselle ja ympäristölle vaaralliset jätteet. Näitä ovat loisteputket, lamput, akut, jäteöljy, liuottimet ja kemikaalit sekä paristot. Nämä tulee toimittaa ongelmajätteen keräyspisteeseen.

Kotitalouksien ongelmajätteitä ottaa vastaan Kontiosuon jäteasema, Kontiosuontie 11 ja Kierrätyskeskus, Teollisuuskatu 5-7. 

Sähkö- ja elektroniikkaromu 
Sähkö- ja elektroniikkaromua vastaanottaa ilmaiseksi Kuusakoski Oy, Lylykoskentie 35 ja Kontiosuon jäteasema, Kontiosuontie 11.
 
Käyttökelpoinen tavara 
Käyttökelpoisista tavaroista pääsee eroon viemällä ne kierrätyskeskukseen tai kirpputorille. Monissa kierrätyskeskuksissa toimii noutopalvelu.

Käytöstä poistettuja huonekaluja vastaanottaa Kierrätystori, Teollisuuskatu 5-7. Huonekaluja jättäminen jätekatoksiin on kielletty.